Ugrás a tartalomra

Oroszország felvette a barátságtalan országok közé Magyarországot is

2023.03.30
14:58
2023.03.30
20:03
Forrás
hirado.hu
Jevgenyij Sztanyiszlavov, Moszkva budapesti nagykövete közölte, Magyarországot az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt nyilvánították barátságtalan országgá.

Hozzáfűzte: a budapesti kormány egy pragmatikus álláspontot képvisel a háború kérdésében, és nem enged a NATO és az EU részéről történő nyomásgyakorlásnak. Bizonyos mértékig ebben Budapest sikeresnek is bizonyult, de ettől még tény: Magyarország aláírta az összes brüsszeli szankciós csomagot, és be is kell tartania azokat. Ezért minősítették Oroszországgal szemben barátságtalan országnak, amellyel szemben válaszlépéseket lehet tenni – mondta Jevgenyij Sztanyiszlavov a RIA Novosztyinak. A barátságtalan országok listáját a háború kitörése után hozták létre, és a rajta szereplő országokkal szemben számos szankciót vezettek be az oroszok. Ezek közül az egyik legjelentősebb intézkedés az, hogy a listán szereplő országok kizárólag rubelben fizethetnek az orosz gázért.

Oroszország
Magyarország

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.