Ugrás a tartalomra

Új orchideafaj került elő Japánban

2023.03.31
11:35
Forrás
greendex.hu
Új orchideafaj került elő Japánban, ami nagyon hasonlít a korábban már ismert Spiranthes australishoz.

A frissen felfedezett faj, a Spiranthes hachijoensis régóta elterjedt lehetett a felkelő nap országában. A felfedezés egy helyi botanikusnak köszönhető, aki egy parkban lévő orchidea különleges színére lett figyelmes. A botanikus akkor bizonyosodott meg az új faj felfedezéséről, amikor meglátta, hogy a virág kocsányát nem borítják szőrök, nem úgy, mint a nagyon hasonló Spiranthes australisét. További különbségnek számít, hogy bár a két orchideafaj gyakran egymás mellett nő, a S. hachijoensis nagyjából egy hónappal korábban nyílik, mint közismert rokona. További kutatások derítettek fényt arra, hogy az új orchideafaj molekuláris szinten jelentősen eltér attól a fajtól, ahová eddig sorolták, így saját nevet is kaphatott a növény. A felfedezés további jelentősége, hogy a vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a S. hachijoensis csak a közelmúltban fejlődhetett ki önálló fajként.

Japán
orchidea

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.