Ugrás a tartalomra

Felszerelés a szabadkai és környékbeli tűzoltóknak

2023.03.31
14:46
2023.03.31
17:35
Forrás
Pannon RTV
Sisakokat, kesztyűket, csizmákat, valamint tömlőket is kaptak a szabadkai és környékbeli tűzoltó egyesületek.

Az adományt a Phiwa Gazdasági Társaság biztosította a lánglovagoknak.

A bajmoki, a csantavéri és a szabadkai önkéntes tűzoltó egyesület vehetett át adományt Szabadkán. Az eszközök nagyban segítik majd a munkájukat.

István József, elnök, Csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület: „Nagyon nagy segítséget jelent. Nagyszámú a tagságunk. Összesen, a gyerekkel és az idősekkel együtt száz tagot jelent. Ez nagyos nagy segítség a részünkre.”

A tűzoltók szerint ekkora mértékű támogatást még nem kaptak adomány formájában.

Sindrity József, elnök, Bajmoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület: „Először történik meg, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek ilyen részben, ennyi segítséget kapnak. Nagyon sokat fog segíteni a munkánkban. Ez nagy összeg, amit nekünk mindenféleképpen meg kellene venni. Úgyhogy valahonnan pénzt kellett volna nekünk teremteni.”

A lánglovagoknak adományozott eszközök értéke mintegy 27 000 euró.

Katatič Beáta, igazgató, Phiwa Gazdasági Társaság: „A szabadkai Phiwa Kft. az alapítója, a Batschka Stiftung és a Bama Kft. nevében tűzoltó felszerelést adományoz, amelynek az összege körülbelül 27 000 euró. Az adomány az önkéntes tűzoltó egyesületek számára felszerelés beszerzésére van előlátva.”

Katatič Beáta, a Phiwa Gazdasági Társaság egyik igazgatója az ötlet létrejöttéről beszélt.

Tóth Valéria, igazgató, Phiwa Gazdasági Társaság: „A Batschka alapítvány minden évben valamilyen adományt szokott átnyújtani. Az a lényeg, hogy közhasznú célokra történjen amiből az egész társadalomnak haszna származik. Ez miatt most az önkénes tűzoltóság is mindenféleképpen ebbe a csoportba tartozik, így jutott a választás rájuk ebben az évben.”

A most kapott ruházat és eszközök mindig kellenek a tűzoltóknak, mert előbb-utóbb elhasználódnak. Egy-egy bevetés után a ruházatot tisztítani, mosni kell, de ha épp akkor kapnak egy riasztást, jó, ha kéznél van egy tartalék felszerelés is.

tűzoltó
felszerelés

Most

12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.