Ugrás a tartalomra

Megnövekedett határforgalom a húsvéti ünnepeken

2023.04.06
10:07
Forrás
Pannon RTV
Már érezhető a szerb-magyar határszakasz átkelőinél, hogy közeledik a húsvét. A Röszke 1-es átkelőn Magyarország felől már most 3 órás a várakozási idő, Röszke 2-nél is egyre hosszabb a sor, jelenleg 1 órát kell várni.

A többi átkelőnél egyelőre nincs tömeg, de a délutáni órákra fokozódhat a forgalom a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt.

A szerbiai kilépő oldalon is nagyobb a forgalom, a Horgos 1-en és a kelebiai átkelőnél kell egy órát várakozni, de halad a sor.

Az ünnepek idején a megnövekedett forgalom miatt a Bajmok-Bácsalmás átkelő mától egészen április 17-ig reggel 7-től éjfélig lesz nyitva, a Királyhalom-Ásotthalom átkelő pedig 7-től 22 óráig dolgozik.

határ
forgalom
várakozás

Most

13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.
10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.