Ugrás a tartalomra

Kiszivárgott akták: „Túl engedékeny Oroszországgal az ENSZ-főtitkár”

2023.04.13
09:23
2023.04.13
09:37
Forrás
Tanjug, Euronews
A Kreml is reagált.

Túl engedékeny Oroszországgal António Guterres ENSZ-főtitkár, amikor újratárgyalta a fekete-tengeri gabonaegyezményt, derült ki a Pentagon kiszivárgott aktáiból. A jelentés azután látott napvilágot, hogy a Kreml szerdán arra figyelmeztetett, hogy az alku májusi meghosszabbításának kilátásai nem túl jók, mert mint fogalmaztak a Nyugat továbbra is akadályozza az orosz műtrágya- és gabonaexportot.

A Pentagon megkezdte saját belső vizsgálatát, hogy megtalálja a szivárogtatás forrását, de erősek az aggodalmak, melyek szerint az ügy megrengeti a szövetségesek bizalmát és befolyásolja az információk jövőbeni megosztását.

ENSZ
kiszivárgott akták
gabonaegyezmény
António Guterres

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.