Ugrás a tartalomra

10 ezer iskolatáska a magyar iskolába iratkozóknak

2023.04.17
12:43
Forrás
MTI
Kárpát-medence szerte zajlanak az iskolai beiratkozások.

Mintegy 10 ezer iskolatáskát juttatott el sok száz olyan külhoni iskolához a Rákóczi Szövetség, ahol magyar nyelvű oktatás is folyik. Kárpát-medence szerte zajlanak az iskolai beiratkozások.

Az iskolakötelessé váló gyermekeknek ebben az időszakban választanak iskolát a szülők. A Rákóczi Szövetség támogatóival együtt az első iskolatáska biztosításával kíván hozzájárulni az iskolakezdéshez, hogy a tanítók ezzel is köszönthessék a beíratott kis gyermekeket, és megköszönhessék a szülők felelős döntését, amivel a gyermek identitásának, a magyar kultúrának és a magyar közösségeknek a fennmaradását is segítik.

Rákóci Szövetség
iskolatáska
oktatás

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.