Ugrás a tartalomra

Hogyan értékelnek az iskolákban?

2023.04.19
18:01
2023.04.19
19:42
Forrás
Pannon RTV
A tanulók értékeléséről, valamint a Montessori módszerről és annak alkalmazásáról tartottak ma szakmai pedagógus továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban.

Az egyik előadás A tanulók értékelése a legegyszerűbb és legmegfelelőbb módon nevet viselte, amin községbeli intézményvezetők, pedagógusok, pszichológusok vettek részt.

Staniša Banjanin, előadó: „Ezen a szemináriumon arról fogunk beszélni, hogyan és milyen módon értékelnek az iskolákban. Ki értékel, kit értékel és milyen módon? Érdekesség, hogy az elmúlt időszakban nem sok szó esett arról, hogy a diákok is értékelnek, egymás között is. Azt is értékelik, hogy mennyire tetszett nekik egy adott óra és azt is, hogy mit sikerült megtanulniuk az adott órán.”

Párhuzamosan zajlott a Montessori alapelvek és módszerek alkalmazására irányuló szakmai továbbképzés is, amin az adai és az óbecsei zeneiskolákban oktató pedagógusok, valamint a Magyarkanizsa községbeli általános iskolák zenetanárai vettek rész.

Kristina Parazanović, előadó: „Magában foglalja az alapvető ismereteket ez a képzés, a Montessori módszer alapelemeit, mindenekelőtt a pedagógia, mint tudomány fejlődését, másodsorban minden korábbi pedagógus és reformátor hatásáról is szó lesz, akik a pedagógiát tudományként megalapozták. Majd szó esik a pedagógia reformjáról, amelybe Maria Montessori is beletartozik.”

A Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban egy felmérést készítettek az elmúlt időszakban, amivel fel szerették volna mérni, hogy milyen továbbképzésekre van igény.

Jerasz Anikó, igazgató, Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban, Magyarkanizsa: „Azon továbbképzéseket helyeztük előtérbe, amelyek a legnépszerűbbek voltak és amelyből valójában szembe tűnt az is, hogy mely továbbképzésekre jönnének el a pedagógusok a legszívesebben. Reményeink szerint ezek a továbbképzések meghozzák a pedagógusoknak, a jelenlevőknek a várt eredményt, hogy olyan ismeretekkel fognak gazdagodni, olyan ismereteket fognak szerezni, amelyeket a későbbiekben a munkájukban alkalmazni tudnak.”

Az elkövetkező időszakban is több szakmai továbbképzést szerveznek az intézményben a pedagógusok számára.

iskola
értékelés
pedagógus továbbképzés
Magyarkanizsa
Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.