Ugrás a tartalomra

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy migránst Horvátországban

2023.04.27
17:49
2023.04.27
17:56
Forrás
MTI
Késsel megölt egy horvát férfit dulakodás közben.

12 év fegyházra ítéltek egy illegális migránst Horvátországban. A 27 éves pakisztáni Muhammad S. 2017-ben illegálisan érkezett Horvátországba Szerbiából. Menedékkérelmét a hatóságok jóváhagyták, így legálisan tartózkodott Horvátországban. 2021 szeptemberében egy villamoson vitába keveredett egy 52 éves horvát férfival, a vita tettlegességig fajult. Muhammad S. dulakodás közben konyhakéssel nyakon szúrta a horvát férfit, aki a helyszínen életét vesztette. Ezután a zágrábi repülőtérre ment, és Rómába utazott.

A horvát rendőrség európai elfogatóparancsot adott ki ellene, amelynek alapján az olasz hatóságok Firenze környékén letartóztatták, és kiadták Horvátországnak. Muhammad S. a bíróságon azzal védekezett, hogy a kést önvédelemből használta.

migráció
Horvátország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.