Ugrás a tartalomra

Sportválasztó Szabadkán

2023.04.28
16:41
2023.04.28
17:06
Forrás
Pannon RTV
Többek között birkózok, röplabdázók, focisták és zumbázók vették birtokukba a város főterét. Egy vitorlást is meg lehetett tekinteni, sőt a falmászást is bemutatták a Spartacus Hegymászó Klub sportolói.

Szabadka a sportok városa - mondta Stevan Bakić a Kis sportvásár elnevezésű rendezvény hivatalos megnyitóján. Több mint 40 klub sportolója népszerűsítette saját szakágát az észak-bácskai város főterén.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Továbbra is befektetünk a sportinfrastruktúra fejlesztésébe, valamint a sportolóinkba és a klubjaikba. Szabadka Városának idén sikerült az eddigi legnagyobb pénzösszeget elkülönítenie a sportolói részére, és nem elégszünk meg ennyivel, tovább dolgozunk az összeg növelésén.”

Szabadka polgármestere elmondta, egy új sportcsarnokot épít majd az önkormányzat.

A Kis sportbörzén jelen volt a szerb sportminiszter, valamint a város kiemelkedő sportolói is.

Zoran Gajić szerb sportminiszter: „Nem titok, hogy országunk és a régió egyik legsportosabb városában vagyunk. Szabadka egy hihetetlen hagyományokkal rendelkező város, a sportágak fantasztikus eloszlásával. Kiemelkedő teljesítményei vannak: olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, nemzetközi és hazai porondon elért kluberedmények. Mindez talán azzal magyarázható, hogy láthatóan sok a gyermek, akiket - feltételezem - könnyedén összegyűjtöttek.”

Zoran Gajić szerint a városban jó sportszakemberek dolgoznak a fiatalokkal és a város vezetése is kiemelt figyelmet fordít a sportra.

sportvásár
Stevan Bakić
Zoran Gajić

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.