Ugrás a tartalomra

Tanyasi majális Adahatáron

2023.05.01
12:51
2023.05.01
17:26
Forrás
Pannon RTV
Adahatáron élő zene kíséretében ünnepelték a majálist. Rotyogott a bográcsos, sültek a finomságok a Zenta községi tanyavilágban is.

Visszatérő vendégekkel telt meg az adahatári iskola környéke. Voltak olyanok is, akik már a kezdetek óta folyamatos látogatói a rendezvénynek.

Fényszárosi Márta, Felsőhegy: „A majális az barátkozásról, főzésről szól, munkaszüneti nap. Összebarátkoztunk már, évek óta idejárunk. Covid előtt volt és most újra kezdődik. Nagyon jó, csak egy kicsit keveslem a népet.”

Kiss Klára jelenleg Adán él, de ahogyan mondja, Adahatárról elszármazottként mindig szívében él a tanyavilágban megélt igazi ünnepi hangulat.

Kiss Klára: „Itt az emberek sokkal barátságosabbak, meg sok emberrel itt találkozom, akikkel már esetleg régen találkoztam. Ez egészen más, mint egy városi majális. Itt az emberek egyszerűbbek, kedvesebbek, meg a szívem idehúz."

Az Adahatár Tanyabarátok Egyesületének eltökélt célja a hagyományőrzés - mondja Sárvári Norbert, az egyesület elnöke: „Fontosnak tartjuk amiatt, hogy a külföldön élő, innen elszármazott embereknek legalább egy évben egyszer legyen alkalmuk ide visszatérni. Azt gondolom, hogy nagyon fontos a mai rohanó világban az, hogy a munka, a munkások ünnepén az ember tényleg kapcsolódjon ki és barátaival, családjával töltse ezt a fontos napot.”

Az élő zene mellett az eseményen lehetőség volt megtekinteni a múlt századi iskolák hangulatát megidéző adahatári iskolaépületet is.

majális

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.