Ugrás a tartalomra

97 éves lett Sir David Attenborough

2023.05.08
17:36
Forrás
greendex.hu
Nem túlzás kijelenteni, hogy egész generációkkal szerettette meg a természet csodáit.

1957-óta készít természetfilmeket és sorozatokat a BBC-nek. Később a tv csatorna programigazgatója is volt. Munkásságát 1985-ban az angol királynő azzal ismerte el, hogy lovaggá ütötte. 2005-ben pedig az Order Of Merit kitüntetés is megkapta, mely kitüntetés azoknak jár, akik a művészeti és tudományos életben alkotta kiemelkedőt.

Érdekesség, hogy 1998-ban még egy újonnan felfedezett hangyászsünfajt is elneveztek róla, melynek tudományos neve így Zaglossus attenboroughi lett.

David Attenborough
természetvédelem
születésnap

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.