Ugrás a tartalomra

Szerbiai falusi házvásárlási pályázat: az első körben 155 személy kap új otthont

2023.05.12
10:23
2023.05.12
10:35
Forrás
Közlemény
A községek közül idén Magyarkanizsa áll az első helyen.

Elbírálták a szerbiai falusi házvásárlási pályázat első körében beérkezett pályázatokat, összesen 155 személy kap új otthont - jelentette be Milan Krkobabić szerb vidékfejlesztési miniszter. A községek közül idén Magyarkanizsa áll az első helyen a saját területén kiosztott családi házak számát tekintve, 17 ingatlanba költöztek be a pályázat útján. A tárcavezető a települések közül kiemelte Moholt, amelynek 8 kérelmet hagytak jóvá. Krkobabić Péterréve teljesítményét ugyancsak hangsúlyozta, mivel 2021 óta eddig 55 házba költöztek be a településen a pályázat révén.

A szerbiai falusi családi házak vásárlására Szerbiában élő házastársak, élettársi kapcsolatban élők és egyedülálló szülők jelentkezhetnek. A megpályázott ingatlan értéke legfeljebb 1,2 millió dinár lehet.

házvásárlás
pályázat
Milan Krkobabić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.