Ugrás a tartalomra

Új számítástechnikai laboratórium a Műszaki Szakfőiskolán

2023.05.12
15:07
2023.05.12
15:31
Forrás
Pannon RTV
Korszerű számítástechnikai laboratórium nyílt a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán egy helyi informatikai cégnek köszönhetően. A tanulók 28 új számítógépen tanulhatnak a jövőben.

A felek együttműködése nem új keletű, már 2012 óta tart. Számos versenyre és konferenciára juthattak el a hallgatók ennek köszönhetően. A új laboratóriumban a hallgatók megfelelő körülmények között sajátíthatják el a későbbi munkába álláshoz szükséges szaktudást.

Zlatko Čović, igazgatóhelyettes: „Ez a cég volt az első cég, aki felismerte azokat a lehetőségeket, melyek a diákjainkban rejlenek. Hogy lehetőségük van a cégekbe elmenni és szakmai gyakorlatot végezni, vagy valamilyen plusz mérnöki tudást megszerezni. A hallgatóknak pedig ez azért fontos, mivel nagyon szeretnek modern és szép laboratóriumokban dolgozni. Mert ezzel tudjuk biztosítani azt, hogy nem kell külföldre menni, van lehetőség itt nálunk is, Szabadkán a szakmában dolgozni."

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
számítástechnika
Zlatko Čović

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.