Ugrás a tartalomra

Jelentős béremelés várható az egészségügyben - Itthon kell tartani a fiatal szakembereket

2023.05.16
19:28
2023.05.17
08:29
Forrás
Pannon RTV
Hogy jelenleg milyen a vajdasági egészségügyi intézmények személyi állománya, és hogyan lehetne a helyzeten javítani - erről beszélt a Közügyekben dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház, valamint dr. Úri Emese, a Zombori Egészségház igazgatója.

Az egészségügyben is javításra szorul a dolgozók helyzete. A szerb államfő néhány hete jelentős fizetésemelést jelentett be az év végéig az ágazatban. Aleksandar Vučić szerint azért biztosítanak nagyobb bért, mert lépést kell tartani a világgal, és hogy minél kevesebben kényszerüljenek külföldre vándorolni. Az elmúlt nyolc évben rengeteget fektettek a felszerelésbe, a személyi állományba és mindenbe, ami az egészségügy szempontjából fontos.

egészségügy
fiatal szakemberek
Dr. Csáki Beáta
Dr. Úri Emese
orvos
Zentai Közkórház
Zombori Egészségház

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.