Ugrás a tartalomra

Továbbra is a Szabadka környéki erdőkben bújnak meg a migránsok

2023.05.22
17:13
2023.05.22
18:07
Forrás
Pannon RTV
A rendőrök időről időre begyűjtik az illegális bevándorlókat és az ország délebbi részeiben található befogadóközpontokba szállítják őket, de néhány nap alatt visszatérnek a magyar határ közelébe.

A szabadkai befogadóközpontban viszonylag kevesen tartózkodnak a migránsok, jelenleg mintegy százan vannak. Főként Afganisztánból érkeztek, de vannak Marokkóból, Irakból, Iránból, Indiából, Bangladesből, sőt, egy nepálival és egy eritreaival is találkoztunk. Naponta háromszor kapnak ételt. Alkalmanként a tábor tisztán tartását is rájuk bízzák, szemetet szednek, füvet nyírnak. Azt mondják az Európai Unióba mennének, de a magyar határkerítésnél rendre elfogják, majd visszatoloncolják őket Szerbiába.

A migránsok a határsávhoz közeli erdőkben is táboroznak. A rendőrök elől bujkálnak, a helyiekkel nem keverednek összetűzésbe.

„Itt mentek az előbb is el. Rám néztek, mentek a boltba vásárolni, aztán mentek a rendőrök is, aztán estefelé jönnek vissza. Nincs velük probléma, de azért kellemetlen a gyerekek miatt. Mennek itt négyes, ötös csoportokban, de a rendőrök is szaladgálnak.”

„Migránsok vannak. Éjszaka jönnek, este hallom, hogy ugatnak a kutyák, kinézek, látom, hogy csoportosan jönnek. A taxisok még nagyobb probléma. Azok hozzák őket mindig. Elviszik busszal őket, ezek miatt két napra rá megint tele van.”

Az erdőben egy csoport elmondta, sőt a térképen meg is mutatta, hogy hol található egy nagyobb tábor, amelyben főként afgánok vannak. Azt mondták, ők nem mernek oda menni, mert fegyvereik is vannak.

migráns
Szabadka
befogadóközpont
erdő

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.