Ugrás a tartalomra

A 2024-es a védelem költségvetése lesz Magyarországon

2023.05.25
17:05
Forrás
hirado.hu
Ezt mondta a magyar pénzügyminiszter a kormányinfón.

A magyar kabinet elkötelezett abban, hogy megvédje az ország által eddig elért eredményeket. Meg fogják védeni a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket, és megmarad a rezsicsökkentés is - fogalmazott a miniszter. Háborús időket élünk, az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók figyelembevételével kellett megalkotni a költségvetés tervezetét – jelentette ki Varga Mihály. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy az Európai Parlament megpróbálhatja megakadályozni a soros magyar uniós elnökséget. Kifejtette: határozattervezet van az Európai Parlament előtt, de nincs ilyen hatáskörük, „annak következménye annyi lenne, mintha az azeri parlament döntene hasonlóan" de nem akarja megsérteni az azeri parlamentet - tette hozzá. Magyarország jövő júliustól lesz az EU soros elnöke.

költségvetés
Gulyás Gergely
Varga Mihály

Most

19:07, Frissítve: 19:37

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.