Ugrás a tartalomra

Az orosz erők újabb éjszakai támadást intéztek Kijev ellen

2023.05.26
12:41
2023.05.26
16:04
Forrás
Pannon RTV
A helyi polgári és katonai közigazgatás újabb légitámadásról számolt be, közleményük szerint minden rakétát elfogtak és megsemmisítettek. A tájékoztatás szerint a robotrepülőgépeket stratégiai bombázókról indították a Kaszpi-tenger térségéből.

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet május eleje óta a 13. egymás után. Az ukrán vezérkar péntek délelőtti tájékoztatójában több mint ötven orosz légitámadásról számolt be, összesen 17 rakétával és 31 drónnal támadták Ukrajnát az oroszok. Halálos áldozatokról nem érkezett jelentés.

Csütörtök este Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök jó híreket osztott meg Facebook oldalán. Újabb 106 ukrán katona tért vissza az orosz fogságból, akik Bahmutnál harcoltak.

„Újabb pozitív eredmény a cserecsapatunktól. Újabb 106 katonánk tért vissza az orosz fogságból - Bahmut környékén harcoltak. Fontos, hogy ebből a 106 személyből egyesekről egyáltalán nem volt információnk, eltűntnek nyilvánították őket. De megtaláltuk és hazahozták őket. 8 tiszt, 98 katona és őrmester.”

Zelenszkij emlékeztette az ukrán csapatokat arra, hogy az orosz katonák foglyul ejtése lehetővé teszi számukra az ilyen alkukat. Minél több orosz hadifoglyot ejtenek, annál több ukrán katonát tudnak visszakapni.

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke ismét a nukleáris kártyát lobogtatta meg. Hangsúlyozta, ha a Nyugat nukleáris fegyvert ad Ukrajnának, Oroszországnak megelőző csapást kell végrehajtania.

orosz-ukrán háború

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.