Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa aláírta a nemek egyenjogúságára vonatkozó európai chartát

2023.05.26
14:21
2023.05.26
16:15
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán ma ünnepélyesen aláírták a helyi szintű nemi egyenjogúsági európai alapokmányt, amit március 31-én fogadott el a Községi Képviselő-testület.

Ezzel a község nyilvánosan vállalja, hogy követni fogja a nemek közötti egyenjogúság elveit, és területén végrehajtja az alapokmány rendelkezéseit.

Az eseményen jelen volt a Városok és Községek Állandó Értekezletének képviseletében Nikola Tarbuk főtitkár és Nataša Okilj, a nemi egyenjogúsági és antidiszkriminációs témákkal foglakozó tanácsadó, illetve a magyarkanizsai önkormányzat illetékesei.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Ez egy európai szintű dokumentum, amivel az önkormányzat egy újabb lépést kíván tenni az Európa Unió által meghatározott és kivetített értékek irányában. Én úgy gondolom, hogy ezen minden nap dolgozni kell, minden intézményünknek ezen dolgozni kell. Én nagyon örülök neki, hogy a dokumentumhoz tartozó akcióterv kidolgozásában technikai segítséget kaptunk a Városok és Községek Állandó Értekezletétől és bízom benne, hogy ezen a dokumentumon keresztül, aminek a kidolgozásában be van kapcsolva minden községi intézmény, nagyon sok civil szervezet és magánszemélyek is, hogy bízom benne, hogy ez annyira részletes és sokrétű lesz, hogy az önkormányzat kap egy plusz lehetőséget arra, hogy a jövő évi költségvetésbe már olyan tételek is betegyen, ami lehet, hogy országos szinten is egyedülálló lesz.”

Magyarkanizsa
egyenjogúság
Fejsztámer Róbert

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.