Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.05.28.

2023.05.28
16:34
2023.05.28
16:41
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is kellemes, nyárias hőmérséklet várható, helyenként záporokkal, zivatarokkal tarkítva. Az előrejelzések szerint hétfőn és kedden az ország túlnyomó részén megnövekszik a felhőzet és egész nap esni fog az eső.

A ma éjszaka még többnyire száraz lesz, kivéve Zentán, Nagykikindán és Kúlán, ahol futózáporokra kell számítani. Enyhén lengedezik majd a szél. A hőmérséklet az elmúlt éjszakákhoz képest pár fokkal magasabb lesz, 17-18-19 Celsius-fokot mérhetünk Vajdaság-szerte.

Nem kezdődik túl rózsásan a jövő hét, inkább esősen. Lecsökken a napos órák száma, erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több helyen készülhetünk felhőszakadásra, viharos széllökéssel kísért zivatarokra. A hőmérséklet ezzel szemben továbbra is kellemesnek mondható, 20 fok feletti értékek lesznek.

Kedden is esni fog, a minimumok 14, a maximumok 27 Celsius-fok körül alakulnak. Szerdán kitisztul az ég, elvonulnak az esőfelhők és sok napsütés ígérkezik, ahogy csütörtökön és pénteken is.

A környező országokban is szükség lesz az esernyőkre a hét első napján, Románia, Szlovénia és Bulgária kivételével, ahol verőfényes napsütés várható. Meglepően alacsony lesz a nappali csúcshőmérséklet Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. 16 Celsius-fokot látnak elő a meteorológusok. Ezzel szemben Temesváron 25 fokot mutat majd a hőmérő, de a többi, térképen is jól látható területeken is szép, nyárias idő lesz.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.