Ugrás a tartalomra

Különleges volt az idei pünkösd a hertelendyfalvi reformátusok körében

2023.05.29
13:08
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepi úrvacsorás istentiszteleten keresztelőt is tartottak. Tomka Károly telepítőlelkész szépunokáját keresztelték meg.

Különleges pünkösd istentiszteleten vettek részt a hívek a hertelendyfalvi református templomban. Egyedi alkalom volt, hogy a bukovinai székely református közösség az ünnepi úrvacsorás istentisztelet keretében részese lehetett egy keresztelőnek is, amikor a telepítőlelkész, Tomka Károly szépunokáját keresztelték meg. A kis Arnold édesanyja és keresztanyja is ükunokája a telepítőlelkésznek. Családjaikkal Franciaországban élnek, onnan jöttek most el a jeles eseményre. A többnemzetiségű népes rokonságból legtöbben most először látogattak Hertelendyfalvára, hogy megismerjék ezt a közösséget, és lássák az elődök földjét.

A bukovinai székelyeket 1883-ban az akkori magyar kormány telepítette az Al-Dunára. A telepítés szorgalmazója és vezetője Tomka Károly református lelkész volt, aki Bukovinában Andrásfalván, majd az áttelepülés után Hertelendyfalván volt a református közösség lelkésze. Az ő idejében épült a templom is, melyet 1902-ben szenteltek fel. Tehát ő is hirdette az evangéliumot ebben a templomban, melyben most szépunokájának a keresztelője volt.

pünkösd
keresztelő
Hertelendyfalva
református

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.