Ugrás a tartalomra

Új szak a szabadkai közgazdasági középiskolában

2023.05.30
11:27
Forrás
subotica.com
Új szakkal bővül a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola kínálata. A következő tanévtől kereskedelmi kapcsolattartónak is jelentkezhetnek a diákok.

A tervek szerint harminc tanulót vennének fel a szakra, és egyelőre csak szerb nyelven folyna a tanítás. A kereskedelmi kapcsolattartó felel egyebek mellett a meglévő ügyfélkör kiszolgálásáért, új ügyfelek és projektek felkutatásáért, valamint a beszerzés, a logisztika és az értékesítés is a munkaköri leírásába tartozik. A következő tanévben felvételizni lehet még a turisztikai ügyintéző, közgazdász, valamint a pincér és szakács szakokra is. Ezeken a tagozatokon magyar nyelven is tanulhatnak a diákok.

Szabadka
közgazdasági középiskola
Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola
kereskedelmi kapcsolattartó

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.