Ugrás a tartalomra

62 mentorált zárta a mentorprogram harmadik évadát

2023.05.30
19:27
2023.05.31
14:28
Forrás
Pannon RTV
A ciklus díjkiosztó gálával zárult Palicson.

A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával, a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete a Prosperitati Alapítvánnyal és a Design Terminallal együttműködve, 2022 októberében indította útjára a vajdasági mentorprogram harmadik évadát. A program célja a vajdasági vállalkozók együttműködése, szakmai támogatása, valamint továbberősítése. A harmadik ciklus a ma esti díjkiosztó gálával zárult.

A mentorprogram 2019 őszén indult útnak, és az első két körben számos sikertörténet bizonyította a fontosságát és létjogosultságát. A mentorok és a mentoráltak nem csak az előadásokon találkoznak, hiszen házi feladatok is vannak, de akár együttműködés, akár piacra jutási lehetőség, vagy a piaci rés felfedezésének a formájában is megnyilvánulhat a közös tevékenység. Ozsvár Tihamér, kulcsmentor, a csantavéri Gebi Kft. tulajdonosa: „Rengeteg kapcsolat teremtődött, rengeteg munka indult már meg, rengeteg fejlődésen átmenő cég van, amelyek már növekedtek emberi számban, akár gyártási mennyiségben. Ez egy nagyon biztató program.”

A mentorprogram harmadik ciklusában huszonhat mentor, és a hozzájuk párosuló hatvankét mentorált vett részt. Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Néhány perce állított meg az egyik mentorált, és azt mondta nekem, emlékszik-e arra, hogy írtam önnek egy levelet, akkor a vállalkozásom nagy bajban volt. Azt tanácsolta nekem, jelentkezzek erre a programra. Én ezt megtettem, és mára minden megoldódott. Azt hiszem, hogy a mentorprogram sikerét és lényegét ettől jobban nem lehet jellemezni, azt mondta nekem, hogy megnégyszerezte az eladását.”

A mentorprogramnak köszönhetően a fiatalok gyorsabban sikeressé válhatnak, emellett pedig a magyar vállalkozások megerősödhetnek a Kárpát-medencében. A magyar vállalkozók magyar embereket foglalkoztatnak, így családok megélhetéséhez járulnak hozzá. Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ma itt a harmadik fordulót zárjuk le, és én összeadtam az elmúlt három forduló számait, mert azok igazán a beszédesek. Az eddigi három fordulóban összesen 34 mentorunk volt. Az elsőben 25, a másodikban 27, a harmadikban 26. Ez azt bizonyítja, hogy a mentoroknak a fele az állandó, ami valahol normális is, mert nincsen nekünk olyan borzalmasan sok nagy vállalkozásunk, de azt is bizonyítja ennek a számnak az állandósága, hogy a nagyvállalkozóink elkötelezettek, elhivatottak, hogy segítsenek másokon. Hogy visszaadják a közösség irányába azt a támogatást, amit az előző években kaptak.”

Az eddigi három mentorprogramban összesen 152 mentorált vett részt, tette hozzá Pásztor István.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatta mentorprogram szorosan összefonódik a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával megvalósuló gazdaságfejlesztési programmal, részben azért, mert a résztvevők zöme a gazdaságfejlesztési program kedvezményezettje. Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Magyarország: „A kialakított szakmai hálózatnak már 750 tagja van. A hálózat körében végzett felmérésből kiderült, hogy mintegy 12-15 ezer főt foglalkoztatnak, akik körében 72 százalék a magyar munkavállalók foglalkoztatási aránya, a kapcsolatrendszerben aktív vállalkozásoknak átlagosan 2,4 millió euró az árbevétele a 2021-es évben. A vállalkozásoknak összesen 43 országban vannak üzleti kapcsolataik. Magyarországi cégekkel a vállalkozók kétharmada ápol valamilyen üzleti kapcsolatot, a programjainkhoz csatlakozó vállalkozások jelentős gazdasági és foglalkoztatási súlyt képviselnek, mentorprogramjaink mentorait személyes elkötelezettség, a külhoni magyarság iránti felelősség vezérli, olyan vállalkozások is részévé váltak a Kárpát-medence más régióiban, amelyeket korábban nem sikerült más programokkal megszólítani.”

Az eseményen díjazták a legelhivatottabb mentort, a legkitartóbb mentoráltat, a legmotiváltabb mentort és mentoráltat, valamint a legösszetartóbb csapatot.

Prosperitati Alapítvány
Vajdasági Mentorprogram

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.