Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.05.30.

2023.05.30
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Változékony, de többnyire kora nyárias időjárást jósolnak a hét további napjaira a meteorológusok.

A napos kissé gomolyfelhős időjárást futó záporok és zivatarok zavarhatják meg. A nappali csúcsértékek 25 és 28 fok között alakulnak. Az UV sugárzás igen erős, ezért nem továbbra is fontos a megfelelő fényvédelem és az óvatosság.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti: ismét nagyrészt megnyugszik az időjárás, csökken a csapadék valószínűsége, bár az ország egyes részein még éjjel is lehetnek záporok, csendesedő esők. Ott a felhőzet is megmarad. Várhatóan 14 és 17 fok között alakulnak a minimumok.

Szerdán várhatóan országszerte lecsökken a felhőzet, kisüt a nap, de a délután folyamán ismét gomolyfelhősödés következik, melyből szórványosan alakulhatnak ki az előző napokhoz képest, valamivel kevesebb helyen záporok és zivatarok. Vajdaságban átlagosan 26-27 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet az előző naphoz hasonlóan 25-26 fok körül alakul, főként a délután folyamán, de ezen a napon is kialakulhatnak záporok is térségünkben. Pénteken hidegfront előtti fülledt, meleg idő valószínű. Változóan napos-gomolyfelhős időben újabb szórványosan előforduló záporok, zivatarok kialakulásával kell számolni. 25 fokig melegszik majd a levegő. Szombatra előreláthatólag alacsonyabb nedvességtartalmú levegő sodródik térségünkbe élénk, erős északi széllel. Változóan napos, mérsékelten felhős idő a legvalószínűbb. Általában nem hullik csapadék, de egy-két helyen nem kizárt gyenge zápor előfordulása. 25-26 fokos maximumokra lehet számítani. Vasárnapra változó felhőzet és gyenge légmozgás mellett tartósabb napsütésre készülhetünk, 26 fokig emelkedik majd a hőmérséklet.

Változékony záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás ígérkezik a régió más országaiban is holnap. A hőmérsékleti értékek átlagosan mindenhol meghaladják a 20 fokot. Bukarestben 29 fokot, míg Temesváron, Eszéken, Szegeden és Belgrádban 26-27 fokos maximumokat mérhetünk. Legalacsonyabb hőmérsékleti értékre csapadékos időjárás mellett a Szarajevó közelében élők számíthatnak 18 fok kíséretében.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.