Ugrás a tartalomra

Európa politikai vezetői Moldovában találkoznak

2023.06.01
12:22
Forrás
Pannon RTV
Szerbia mindent megtesz a koszovói konfliktus enyhítése érdekében, ezt nyilatkozta Aleksandar Vučić Moldovában. Szerbia elnöke részt vesz az Európai Politikai Közösség Csúcstalálkozóján, amelyet Kisinyovban tartanak.

Az elnök találkozott Karl Neuhammer osztrák kancellárral és Katerina Sakellaropoulou görög elnökkel, valamint a régió vezetőivel.

A csúcstalálkozó megkezdése előtt Vučić kijelentette, hogy mindig kiállt a béke és a stabilitás mellett az egész térségben, valamint garantálja, hogy Szerbia mindent megtesz a koszovói helyzet enyhítése érdekében. Vučić hozzátette, a helyzeten segítene, ha visszalépnének azok az albán nemzetiségű önkormányzati vezetők, akiket azon az áprilisi voksoláson választottak meg, amelyet a helyi szerbek bojkottáltak, így a részvételi arány 3% körüli volt.

Európai Politikai Közösség

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.