Ugrás a tartalomra

A tömeggyilkos fiú édesapja továbbra is előzetes letartóztatásban marad

2023.06.02
18:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az ügyészség kérésére további 30 nappal meghosszabbították a belgrádi tömeggyilkos fiú édesapjának előzetes letartóztatását.

Az édesapát az után vették őrizetbe, hogy a 13 éves fia a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában megölt 10 embert és további 6-ot megsebesített. Mivel a fiú nem töltötte be a 14 évet, így édesapja felel a tettéért. Őt tömeggyilkossággal vádolják. Az ügyben eljáró Belgrádi Felső Bíróság közleményében arra hivatkozott, hogy alapos a gyanú, hogy a férfi olyan bűncselekményt követett el, amiért 10 évnél hosszabb börtönbüntetés róható ki. Az elkövetés módja és a következmények súlyossága megrázta a közvéleményt, ez pedig veszélybe sodorhatja a bűnvádi eljárás zavartalan és igazságos lefolytatását. Az édesanya ellen is eljárást indítottak, hogy kiderítsék elhanyagolta, vagy bántalmazta-e a gyermekét.

tömeggyilkos
iskolai lövöldözés
Vladislav Ribnikar Általános Iskola

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.