Ugrás a tartalomra

Változik a közlekedés rendje a Horgos-Röszke határátkelőhelyen

2023.06.03
20:54
Forrás
police.hu
Hétfőtől külön sávban végzik az uniós és az azon kívüli állampolgárok ellenőrzését a Röszke-Horgos autópálya-határátkelőhelyen - közölte honlapján a magyar rendőrség.

Az új ellenőrzési rendet kísérletképpen június 5-étől 26-ig vezetik be. Az átkelőhelyen lévő kapuk felett ebben az időszakban információs táblák jelzik, hogy az adott sávot kik vehetik igénybe. Ennek oka a nemzetközi szerződéseken alapuló eltérő ellenőrzési eljárás. A szelektív módszertől az ellenőrzés gyorsabb lefolyását várják az illetékesek, amennyiben ez beigazolódik az említett időszakban, az eljárást állandósítják. Szükség esetén forgalomirányító rendőrök, határvadászok is segítséget nyújtanak majd az utazóknak.

határ
Horgos-Röszke autópálya határátkelő

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.