Ugrás a tartalomra

Csak akkor zárják le a palicsi utat, amikor elkészül a Bajnát utcai vasúti felüljáró

2023.06.05
13:40
2023.06.05
16:26
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan elkészül Szabadkán a Bajnát utcai vasúti felüljáró és csak ezután kezdődik a Makszim Gorkij utcai felüljáró átépítése - mondta Goran Vеsić a szerb közmédiának nyilatkozva.

Az infrastruktúra-fejlesztési miniszter kiemelte, a munkálatok a kétvágányú vasútvonalon egy hónappal ezelőtt elértek Szabadka központjába is. A vasúti felüljáró felújítása miatt július elejétől lezárják a város két részét összekötő közlekedési főútvonalat, a Makszim Gorkij utcát. A miniszter hangsúlyozta, 2024 végéig befejeződik a Belgrád-Szabadka vasúti szakasz, 2025-ig pedig már Budapestig is elkészül a vasútvonal. Vеsić hozzátette, jövőre Belgrád és Szabadka között egy óra és 12 perc lesz a menetidő.

„Részletes terveket készítettünk Szabadka városával, és most azokat a terveket követjük. Jelenleg hat vasúti felüljárón dolgozunk Szabadka területén, öt közülük a befejezési szakaszban van és a Bajnát utcában pedig hamarosan elkészül. Amit a szabadkai lakosoknak tudniuk kell, hogy nem fogjuk lezárni a Makszim Gorkij utcai felüljárót, mielőtt a Bajnát utcában lévő felüljáró munkálatai be nem fejeződnek, hogy az embereknek legyen alternatív útvonaluk. Ami a Makszim Gorkij utcai felüljárót illeti, amelyet a Bajnát utcában lévő befejezése után kezdünk el, a tervek szerint december 22-ig készül el.”

Belgrád-Budapest gyorsvasút
Szabadka
felüljáró

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.