Ugrás a tartalomra

A szecesszió világnapja Szabadkán

2023.06.05
16:28
2023.06.05
17:06
Forrás
Pannon RTV
Június 8-a és 10-e között számos programmal várják az érdeklődőket.

A Szabadkai Városi Múzeum, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet és a Szabadkai Kortárs Galéria idén is csatlakozik az akcióhoz. Lesznek előadások, kiállítások és könyvbemutatók is. Bővebb információ a programokról megtalálható egyebek között a Szabadkai Városi Múzeum Facebook-oldalán is.

Kucor Tamara, művészettörténész, Szabadkai Kortárs Galéria: „A szecesszió világnapjának másik fontos aspektusa az edukáció és a szecesszió szépségének és sokszínűségének egyszerű élvezete, amelynek érdekében szecessziós séták, illetve gyerekeknek szóló foglalkozások kerülnek megrendezésre, mint ahogyan szecessziós tematikájú kiállítások és egy fotópályázat is. Tehát a szecesszió világnapja június 8-a és 10-e között kerül megrendezésre, a központi téma pedig a szecessziós anyagok lesznek.”

Szabadka
szecesszió
világnap
szecesszió világnapja
Szabadkai Városi Múzeum
Községközi Műemlékvédelmi Intézet
Szabadkai Kortárs Galéria
Kucor Tamara

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.