Ugrás a tartalomra

Még szorosabb gazdasági kapcsolat Szerbia és Magyarország között

2023.06.08
17:12
2023.06.08
18:02
Forrás
Pannon RTV
A kecskeméti városháza átadási ünnepségén részt vett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke.

Még jobban össze kell kötni Kecskemétet és a tőle délre eső területeket Szerbiával - hangzott el a felújított kecskeméti városháza átadási ünnepségén. Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter vasútfejlesztésről, autópálya építésről és a déli határátlépési pontok újjáépítéséről is beszélt. A kecskeméti ünnepségen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke is beszédet mondott.

A Magyar Kormánynak határozott szándéka, hogy Kecskemétet és a tőle délre eső bácskai, bánáti területeket még jobban összeköti Szerbiával egy új gazdaságfejlesztési program keretében - mondta a felújított kecskeméti Városházán Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter. „Jelenti ez az M8-as autópálya megépítését Dunaújváros és Kecskemét között. Jelenti ez egy új nagyszabású vasútpálya létrehozását Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros és Kecskemét között és jelenti ez a déli határátlépési pontok teljes újjáépítését Baranya megye és Bács-Kiskun megye erősebb összekötését, annak érdekében, hogy a vajdasági magyarság, a dél-európai gazdasági lehetőségek, a Balkán gazdasági lehetőségei Magyarországba becsatornázódjanak és céljainkkal összeköttetésbe kerüljenek.”

A felújított kecskeméti városháza átadási ünnepségén dr. Pásztor Bálint is beszédet mondott. A VMSZ alelnöke egyebek mellett a két szomszédos ország jó kapcsolatát emelte ki. „Azt gondolom, hogy mindannyiunknak előnye származik abból, gazdasági értelemben is, hogy bizton állítható, hogy Magyarországnak nincs jobb szomszédja, mint Szerbia, és Szerbiának nincs jobb szomszédja mint Magyarország. Ezt a szerbek is így gondolják, és azt gondolom, hogy ez egy nagy dolog. Ez azért van, mert nagyon sokat tettünk annak érdekében az elmúlt 12-13 évben, amióta Magyarországnak újra nemzeti kormány van, hogy ez így legyen.”

Dr. Pásztor Bálint egyúttal meghívta a kecskemétieket, hogy látogassanak el Szabadkára, ahol reményei szerint a városháza hamarosan a kecskemétihez hasonló pompában fog majd ragyogni.

Dr. Pásztor Bálint
Lázár János
Kecskemét

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.