Ugrás a tartalomra

Ezüstérmes lett Világos Adriana Ostravában

2023.06.29
14:47
Forrás
Magyar Szó
Világos Adriana idei legjobb eredményével, 61,22 méterrel a második helyen zárt a női gerelyhajítók között a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) aranykategóriás ostravai versenyén.

A számot a japán Kitagucsi Haruka nyerte meg 63,72-vel. A szerbiai versenyzők közül még Elzan Bibić szerepelt Csehországban, aki 1500 méteren 3:35,78 perccel az 5. helyen végzett. A magyarok közül a női 4×100 méteres váltó országos csúcsot futott, a Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka, Sulyán Alexa összeállítású staféta 43,56 másodperccel az első helyen ért célba, az eddigi rekordból 2 századmásodpercet faragtak le.

Világos Adriana
ezüstérem

Most

14:43, Frissítve: 14:50

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.