Ugrás a tartalomra

Száz év emlékei

2023.08.03
12:46
Forrás
Pannon RTV
Augusztus 11-én, pénteken a magyarkanizsai Szent István-nap és Újkenyér-ünnep kísérőrendezvényeként a helyi Dobó Tihamér Képtárba költözik a kispiaci Kőrösalji Tájház.

A kispiaci tájházban 100 év emlékeit tekinthetik meg az érdeklődők. Az épület 2010-ben került a helyi Adamov Judit családjához. Három szoba van ott berendezve, az egyikben egy 100 évvel ezelőtti jómódú gazda tisztaszobáját alakították ki, a másikban Fehér Anna hagyatéka kapott helyet, ami az 1940-es évekbeli polgári életet mutatja be, a harmadik szobában pedig a szocialista időkből származó emlékek repítenek vissza az időbe. Ezek a tárgyak, fényképek, emlékek kerülnek bemutatásra Magyarkanizsán.

Kúla
tájház

Most

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.