Ugrás a tartalomra

Rostás Árpád magyar asztalos dolgozik a leégett Notre Dame bútorainak helyreállításán

2023.10.18
12:20
2023.10.18
12:32
Forrás
Ripost
Rostás Árpád világhírű asztalos és restaurátorművész is dolgozni fog a párizsi Notre Dame famunkáinak helyreállításán.

Elmondása szerint szakértelme okán keresték fel. A sajtónak elmondta, hogy Magyarországról több száz éves faanyagot is vinni fog, mert az elvárás az, hogy az eredeti állapotába legyen visszaállítva az épület. Már több mit három éve, hogy felcsaptak a lángok Párizsban, a gótikus katedrálisában. A Huszártoronyból indultak a lángok 2019. április 15-én késő délután, és villámgyorsan terjedtek tovább a fából épült födémben. A francia köztársasági elnök akkor azt ígérte, hogy öt év alatt újjáépítik a katedrálist. A francia szakértők azt mondták, hogy Rostás Árpád szakértelme nélkülözhetetlen ahhoz, hogy sikerüljön a munka.

Rostás Árpád
asztalos
Notre Dame
leégett
gótikus
katedrális
födém

Most

11:06, Frissítve: 12:21

Felújult a kispiaci művelődési ház

Az átadáson jelen volt Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és delegációja, akik ezt megelőzően Martonosra és Magyarkanizsára is ellátogattak.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.