Ugrás a tartalomra

Tachográfokat előkészíteni! A kamionokat és autóbuszokat ellenőrzik

2023.11.05
21:40
2023.11.05
21:56
Forrás
Közlemény
Hétfőtől fokozott közúti ellenőrzésre számíthatnak az autóbuszok és tehergépjárművek vezetői.

A nemzetközi akcióban 30 európai ország vesz részt. A közlekedési rendőrség azokat az útvonalakat figyeli majd, amelyeken főleg buszok és kamionok járnak. A vezetési idő, a tachográfok, vagyis menetíró készülékek, illetve a teher megfelelő szállításának ellenőrzésére fektetik a hangsúlyt. Külön figyelmet szentelnek a gyerekeket kirándulásokra szállító buszoknak.

Az év eleje óta 108 ezer közlekedési szabálytalanságot követtek el tehergépkocsi-vezetők, és 4 ezret buszvezetők - áll a szerbiai Belügyminisztérium közleményében.

A mostani akció egy hétig tart.

fokozott ellenőrzés
közlekedési rendőrség
kamion
autóbusz
tehergépjármű
tehergépkocsi

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.