Ugrás a tartalomra

Jovanović: Ellenzéki összefogás nélkül nem lehet az SZHP kormányzását megtörni

2023.11.23
13:17
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Az Új Szerbiai Demokrata Párt elnöke úgy fogalmazott, a Remény ellenzéki koalíció vezetői számára feltette a kérdést, hogy le akarják-e váltani Aleksandar Vučić rezsimjét, a válasz pedig egyértelműen igen volt.

Ennek pedig csak egy módja van, ha az ellenzéki pártok összefognak, mivel semelyik csoportosulásnak sincs meg az 50 százalék feletti támogatottsága egyedül. Jovanović arról is beszélt, hogy nem lát semmilyen lehetőséget arra, hogy az SZHP-vel vagy Vučićtyal együttműködést alakítana ki. Véleménye szerint a szerb államfő a koszovói kérdést rendező francia-német terv elfogadásával átlépett egy olyan vörös vonalat, ami gyakorlatilag a tartomány függetlenségének elismerését jelenti, ez pedig az Új Szerbiai Demokrata Párt számára elfogadhatatlan.

Miloš Jovanović, elnök, Új Szerbiai Demokrata Párt: „Ha ránk szavaznak, akkor a változásokra szavaznak. Úgy véljük, hogy a dolgoknak muszáj változniuk és ennek most kell megtörténnie, mert a helyzet tarthatatlan és kibírhatatlan. A Koszovót érintő politika teljes csődöt mondott sajnos, teljes csődöt.”

Miloš Jovanović
Választások 2023
Új Szerbiai Demokrata Párt

Most

11:06, Frissítve: 12:21

Felújult a kispiaci művelődési ház

Az átadáson jelen volt Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és delegációja, akik ezt megelőzően Martonosra és Magyarkanizsára is ellátogattak.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.