Ugrás a tartalomra

Parkolási bírság - ezentúl elektronikusan

2024.01.17
17:05
2024.01.17
17:17
Forrás
Pannon RTV
Január 16-tól, vagyis tegnaptól elektronikus parkolási bírságolás lépett életbe Újvidéken. Az ellenőrzést az illetékes vállalat autóiból végzik, a büntetőcédulát pedig elektronikus formában kézbesítik.

Az új elektronikus ellenőrzéseket több autóból végzik, melyek kamerával vannak felszerelve, így a leparkolt autók mellett elhaladva egyből a rendszerbe kerülnek azok a járművek, amelyekre nem fizettek be parkolási díjat. A lakosok a városi parkolási vállalat weboldalán, a www.parkingns.rs oldalon tudják ellenőrizni, hogy kaptak-e bírságot a nem befizetett parkolásért. Amennyiben valaki nem tájékozódik időben a büntetésről, pár napon belül a lakcímére is kiküldik az értesítést.

A legtöbb személygépjárművet vezető polgár számára kihívást jelent az Újvidéken történő parkolás.

Anastasija Srbljanin: „Születésemtől kezdve itt élek Újvidéken, és tudom, hogy az utóbbi néhány évben egyre nehezebb a parkolás, mindenki panaszkodik. Azonban általában szerencsés vagyok a parkolóhelyekkel, bárhová megyek. Most például nagyon nem tetszik nekem ez a sólyomszem elnevezés alatt futó parkolásellenőrző-rendszer, amelyet legújabban bevezettek. Korábban 10-15 percnyi tolerancia volt, amíg befizettük a parkolást, de most képesek azonnal büntetni, ahogy kilépünk az autóból.”

Vladimir Ubiparip: „Nagyon nehéz, két utcával arrébb élünk a Vasúti utcától, ami a város központja. A parkolás rendkívül nehéz, sok ember dolgozik itt, és az út szélén lévő parkolókban a leállás mindig nagy problémát jelent. Tehát folyamatosan folyik a parkolóhely keresése, függetlenül attól, hogy fizetjük a bérletet.”

Érdemes azonban odafigyelni arra is, hogy hol parkoljuk le gépjárművünket, mivel a sólyomszem elnevezésű parkolási rendszer komoly büntetést róhat ki azokra, akik az út szélén, zöldfelületen vagy éppen járdán állnak meg.

parkolás
bírság
Újvidék

Most

20:56, Frissítve: 07:18

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.