Ugrás a tartalomra

Vasárnapig tart a Madáretetőm madarai elnevezésű vetélkedő

2024.01.19
20:47
2024.01.19
21:14
Forrás
hranilice.pticesrbije.rs
Össze kell számolni az etetőn egy óra alatt megforduló madárfajokat és azok példányszámát.

Mától vasárnapig tart a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület madáretetőkkel kapcsolatos vetélkedője. A feladat az, hogy jegyezzük fel és számoljuk össze az etetőn egy óra alatt megforduló madárfajokat és azok példányszámát. Az adatokat a hranilice.pticesrbije.rs oldalon keresztül kell beküldeni.

A résztvevők között február hatodikán ajándékokat sorsolnak ki, az egyesület európai madarakról szóló könyvét és egy távcsövet. További részletek a hranilice.pticesrbije.rs oldalon.    

madáretető
vetélkedő

Most

16:51

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.