Ugrás a tartalomra

Folytatódik a szennyvízhálózat építése Bácsfeketehegyen

2024.02.19
14:47
2024.02.19
17:45
Forrás
Pannon RTV
Folytatják a 28,5 kilométer hosszú, másodlagos szennyvízhálózat építését Bácsfeketehegyen. A fejlesztéshez a Tartományi Kormány idén 500 millió dinárral járul hozzá. Eddig mintegy 10 kilométeres szakaszon fektették le az új hálózatot.

A fővezeték kiépítése után a tavalyi évben kezdték meg a másodlagos és harmadlagos szennyvízhálózat kiépítését Bácsfeketehegyen. A munkálatok azóta is folyamatosak. Jelenleg a Nikola Đurković és a Népfront utca kereszteződésénél dolgoznak a munkagépek.

Kishegyes község 2019-ben kapott először tartományi támogatást a fő hálózat valamint a szennyvíztisztító kiépítésére. Az tartomány kiemelt projektként kezeli a beruházást, a napokban újabb támogatási szerződést írhattak alá a község képviselői. - mondta Sándor István, alpolgármester. 

Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „Az előző évben 400 millió dinár érkezett Kishegyes község önkormányzatához, most pedig a polgármester egy 500 millió dináros szerződést írt alá. Ez tulajdonképpen összességében úgy fog kinézni, hogy mához egy évre, tehát 2025 február végére ezzel a pénzeszközzel közel a 80 százaléka kiépülhet a bácsfeketehegyi hálózatnak, bizonyára a következő évben is fogunk pályázati eszközöket kapni, amelyekkel, ha szerencsések leszünk, akkor teljes egészében be tudjuk fejezni a bácsfeketehegyi szakaszt.” 

Ezt fogja követni Szikicsen és Kishegyesen a szennyvízhálózat kiépítése és majd csak ezek után tudják az egész községet a szennyvíztisztítóra kapcsolni. 

szennyvízhálózat
Bácsfeketehegy

Most

20:56, Frissítve: 07:18

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.