Ugrás a tartalomra

Az izraeli hadsereg újabb hadműveletet indított

2024.03.24
19:01
Forrás
MTI, Tanjug
A gázai egészségügyi minisztérium állítása szerint az izraeli hadsereg tüzet nyitott a segélyszállítmányra várakozó civilekre.

Az izraeli hadsereg újabb hadműveletet indított Hán-Júniszban, a Gázai övezet déli részén vasárnap hajnalban – jelentette be a hadsereg szóvivője. A hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat közös akciójában a Hán-Júnisz nyugati részén fekvő al-Amal negyedben indítottak támadást az iszlamista Hamász terrorszervezet létesítményeinek és haderejének felszámolására. A hadművelet kezdetén a légierő vadászgépei mintegy negyven célpontot semmisítettek meg, köztük katonai épületeket, alagutakat és hadicélokra használt egyéb infrastruktúrát.

Bejelentették, hogy a szárazföldi egységek taposóaknákat, gránátokat, páncéltörő rakétákat és aknalövedékeket találtak egy lakóházban az ENSZ palesztin segélyszervezetéhez, az UNRWA-hoz tartozó egyes táskákba rejtve.

Mindeközben a gázai egészségügyi minisztérium közleménye szerint legalább 19 személy vesztette életét, amikor állításuk szerint az izraeli hadsereg tüzet nyitott a segélyszállítmányra várakozó civilekre. A közleményben kiemelik, hogy az izraeli hadsereg golyószórókkal lőtt a civilekre, akik közül 19-en életüket vesztették, míg 23-an sérüléseket szenvedtek. A sérültek többségét a közeli kórházba szállították.

Gáza

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.