Ugrás a tartalomra

Poljanszkij: Holnap lesz az ENSZ BT ülése, amelyet a 25 éve történt NATO agresszió évfordulója kapcsán hívtak össze

2024.03.27
17:43
2024.03.27
20:19
Forrás
Pannon RTV
Ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanácsa a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából. Az ülés március 28-án lesz - jelentette be az ENSZ oroszországi állandó képviselőjének helyettese, Dmitrij Poljanszkij.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését ismételten kérték az NATO Jugoszlávia elleni agressziója miatt. Ellenfeleik heves ellenállása után is sikerült elérniük, hogy Japán, a jelenlegi elnöki ország mégis összehívja az ülést New York-i idő szerint délután 3 órakor, közép-európai idő szerint este 8 órakor - írta Poljanszkij a Telegram hálózatán, a RIA Novosztyi hírügynökség közlése szerint. Az ENSZ BT március 25-én tartott ülésén nem került napirendre a NATO Jugoszlávia elleni bombázása, mivel a testület 12 tagállama tartózkodott ebben a kérdésben, míg Oroszország, Kína és Algéria voltak az egyedüli országok, amelyek a téma megvitatását támogatták.

ENSZ Biztonsági Tanács

Most

16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.
16:26

Így várja Budapest a kínai elnököt

Belgrádból Budapestre repül a kínai elnök. Hszi Csin-ping péntekig tartó látogatása során kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel.
15:19, Frissítve: 17:27

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.