Ugrás a tartalomra

Ma írták alá a Prosperitati Alapítvány Start Up támogatásának szerződéseit (videó)

2016.11.25
11:53
A pályázaton 94 kezdő vállalkozás kapott támogatást, ebből ma 51 pályázóval írták alá a szerződést
A pályázaton 94 kezdő vállalkozás kapott támogatást, ebből ma 51 pályázóval írták alá a szerződést. A kezdő cégek ebből a pénzből tevékenységükhöz szükséges eszközöket tudnak beszerezni.  Samu Ákos horgosi vállalkozó fémöntéssel foglalkozó céget indított, és a Prosperitati Alapítványnál egy elektromos olvasztókályha, valamint egy edzőkemence beszerzésére pályázott. „Szeretnék majd öntvényeket előállítani és gyártani, mert úgy gondolom, hogy nagy szükség van itt rájuk. Erős a mezőgazdaság, ezért rengeteg mezőgazdasági alkatrészt tudok majd gyártani. Ezért gondoltam, hogy ebbe belevágok.” A csantavéri Veréb László Renáta kozmetikai és masszázsszalont nyitott, és az ehhez szükséges berendezéseket fogja megvásárolni a támogatásból. „Sokat segít, mivel az arckezelésekhez szükséges gépek elég drágák. Sokkal több időbe tellett volna a megvalósítás, mint így a támogatással.” Bátrak azok az emberek, akik vállalkozásba kezdenek, és minden támogatást megérdemelnek – emelte ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar ünnepsége után nyilatkozott stábunknak. „Ezek az emberek megérdemlik a támogatást, és megérdemlik a tiszteletet is, mert ezek az emberek önmaguk vonatkozásában fogalmaztak meg nagyon komoly elvárásokat, másrészről úgy gondolom, hogy a családjuknak a sorsát ennek az elképzelésnek a megvalósulására alapozzák.”



Az eseményen jelen volt Babity János, Magyarország főkonzulja is, aki elmondta, a pályázat üzenetértékű, mert azt sugallja az embereknek, hogy a nehéz gazdasági körülmények között sem lehetetlen sikeres vállalkozást indítani és működtetni Vajdaságban. Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja: „Ezek a vállalkozások, ha üzemelnek, nagyon fontos üzenetet továbbítanak a közösség felé. Ez pedig az, hogy a Vajdaságban 2016-ban, ezek a nehéz gazdasági körülmények között magyarként cégvezetőnek lenni, illetve egy új céget elkezdeni, legyen az egy egyszemélyes vagy egy családi cég, nem lehetetlen.” Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője hangsúlyozta, hogy ez a pályázat nemcsak pénzbeli juttatást jelent, hanem kötelező képzést is tartottak a kezdő vállalkozók számára, hogy minél sikeresebb céget tudjanak létrehozni és működtetni. „Elindítottuk őket egy pályán. Ennek a pályázati kiírásnak köszönhetően 94 új vállalkozás nyílt, illetve erősödött meg Vajdaságban és a vajdasági magyar közösségben. Én úgy gondolom, hogy ez szép szám. 65 millió dinárt fordítottunk erre a célra.” A Prosperitati Alapítvány november 13-án öt új pályázatot írt ki. Ezek közül kettő hitelkonstrukciós. A maradék háromban pedig olyan kisösszegű támogatásokat ismételtek meg, amelyekre az idén túljelentkezés volt és nem kapott minden pályázó támogatást.
Pásztor István
Prosperitati Alapítvány
start-up
Babity János
Magyarország főkonzulja
Veréb László Renáta
Samu Ákos

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.