Ugrás a tartalomra

A gazdák számára kedvezően változhat a nyugdíjbiztosítási járulék fizetése

2016.12.20
14:23
A tervek szerint a jövedelem, illetve a bevétel alapján fizethetik majd a szerbiai gazdák a nyugdíjbiztosítási járulékot - jelentette ki Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a szerbiai parlamentben
A tervek szerint a jövedelem, illetve a bevétel alapján fizethetik majd a szerbiai gazdák a nyugdíjbiztosítási járulékot - jelentette ki Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a szerbiai parlamentben. A tárcavezető elmondta, nem elfogadható az, hogy a fél hektár földdel rendelkezők járulékfizetési kötelezettsége megegyezik a száz hektárral rendelkezőkével. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség-Demokratikus Cselekvés Pártja képviselőcsoportjának frakcióvezetője közösségi oldalán megosztott bejegyzésében kiemelte, a VMSZ évek óta hangoztatja a gazdák nyugdíjjárulék-fizetésének visszásságait. Az pedig, hogy mindezt a szaktárca vezetője is elismerte, hatalmas eredménynek számít - írta. A mezőgazdasági miniszter egyébként szólt az IPARD alapok felhasználásáról is. Mint mondta, áprilisban kérést intéznek majd az Európai Bizottsághoz, amely előfeltétele annak, hogy az ország fel tudja használni az Európai Unió vidékfejlesztésre szánt alapjából a rendelkezésre álló 175 millió eurót. (Blic.rs)
mezőgazdasági miniszter
nyugdíjbiztosítási járulék

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.