Ugrás a tartalomra

Nem engedik külföldi kézre kerülni az itteni földeket

2017.03.12
15:44
Megvédik a hazai földtulajdonosokat - ezt ígérte ma Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter Ivanjicán
Megvédik a hazai földtulajdonosokat - ezt ígérte ma Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter Ivanjicán. A napokban újra aktuálissá vált a téma, miszerint külföldi kézre kerülhetnek a szerbiai földek. Az agrártárca vezetője azt mondta, az előírásokat szeptember elsejéig összehangolják az EU-s jogszabályokkal, de úgy, hogy ez biztosítsa, hogy a föld ne kerüljön idegen tulajdonba. Van ilyen az Európai Unióban is - tette hozzá. Egyes uniós országok, például Szlovénia, Szlovákia és Magyarország is meg tudta ezt oldani a piacliberalizációs kényszer ellenére - hangsúlyozta Nedimović. (Tanjug, kép: Tanjug) Ivanjica, 12. marta 2017. - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimovic na sastanaku sa malinarima i ostalim najvecim pol?oprivrednim proizvodjacima danas u Ivanjici. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk
föld
külföldi
tulajdon
jogszabály

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.