Ugrás a tartalomra

Hamarosan kiderül, mennyivel emelik a nyugdíjakat és a béreket (videó)

2017.05.02
16:05
Már az idén emelkednek a nyugdíjak és a közalkalmazottak bérei Szerbiában – nyilatkozta Aleksandar Vulin
Már az idén emelkednek a nyugdíjak és a közalkalmazottak bérei Szerbiában – nyilatkozta Aleksandar Vulin. A munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter hozzátette, rövid időn belül az is kiderül, hogy hány százalékos lesz a béremelés. Ezzel egyidejűleg Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök tisztázta, hogy meddig kell majd csökkentett nyugdíjra számítani azoknak a személyeknek, akik nem korkedvezményes munkásként 65 éves kortól fiatalabban vonultak nyugdíjba. Szerbia költségvetésében még a vártnál is magasabbak a bevételek, mint a kiadások. Ez a magyarázata annak, hogy az országban már az idén emelkedhetnek a nyugdíjak, és a közalkalmazottak bérei - mondta Aleksandar Vulin, munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter. „Már ebben az évben növekedni fog, mint ahogy azt mondtam is, nem pedig a következő évre vonatkozó költségvetésben. Meg tudjuk csinálni. Ebben a hónapban is többletről beszélhetünk a deficit helyett. Ebben a hónapban is többet spóroltunk meg, mint amennyit elköltöttünk, még akkor is, ha az egész világ azon a véleményen volt, hogy Szerbia többet költ majd, de mégsem, mi spóroltunk. Mindenki örült, hogy tartozásaink vannak, de mi bebizonyítottuk, hogy tartozás nélkül, a nép segítségével jobb irányba vezethetjük Szerbiát. Mit tudunk mi tenni a nép nélkül? A világon melyik kormány tudna bármit is tenni a nyugdíjasok nélkül, a gazdák, a munkások nélkül? Semmit. Hálásak vagyunk a népnek, amely most már elmondhatja, hogy jobban fog élni.”



További jó hírnek számít, hogy a nem korkedvezményes munkát végzett, 65 évnél fiatalabb korban nyugdíjba vonuló személyeknek nem kell életük végéig büntetést fizetniük ezért. Csupán 65 éves korukig kapnak majd csökkentett nyugdíjat. Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „65 éves korig fizetni kell a büntetést, 65 éves kortól pedig, amikor elérik a rendes nyugdíjazási korhatárt, ettől fogva nem kell több büntetést fizetni. Úgy gondolom, hogy hatalmas hír. Úgy gondolom, hogy ez egy valóban nagyon nagy hír.” Aleksandar Vučić hozzátette, hogy a nem korkedvezményes munkát végzett, 65 évnél fiatalabb korban nyugdíjba vonuló személyekre kiszabott büntetéseket a betöltött 65. életév után az állam magára vállalja. Ez Vučić szavai szerint évente legalább 220 millió eurót emészt fel.
nyugdíj
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vulin
bérek
közszféra

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.