Ugrás a tartalomra

Potápi: A média köti össze a magyar nemzetet Sydneytől Kolozsvárig

2015.10.08
15:36
A nemzetpolitika nem kerülne a hírekbe, ha a közmédia nem segítené megjelenését - mondta Magyarország nemzetpolitikai államtitkára Székesfehérváron
A nemzetpolitika nem kerülne a hírekbe, ha a közmédia nem segítené megjelenését - mondta Magyarország nemzetpolitikai államtitkára Székesfehérváron. Potápi Árpád János úgy fogalmazott: a média köti össze a magyar nemzetet Sydneytől Kolozsvárig. Az MTVA Kós Károly Kollégiuma által szervezett külhoni tudósítók találkozóján kifejtette, hogy a kormány elé került a Nemzetpolitikai Kerekasztal első jelentése a határon túli magyarságról. A kabinet ennek alapján célként tűzte ki, hogy több gyermek szülessen a magyar családokban és a vegyes házasságokban, több gyerek járjon magyar óvodába, nőjön a magyar tulajdonú cégek és a magyar munkavállalókat foglalkoztatók száma, és összpontosuljon a vagyon a magyarság kezében. Potápi Árpád János bejelentette, hogy november 15-én, Bethlen Gábor születésének és halálának napjához kötve szórvány napot rendeznek. A külhoni magyar tudósítók székesfehérvári találkozóján a Pannon RTV is képviselteti magát.

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.