Ugrás a tartalomra

Csehország, Szlovákia és Lengyelország is részt vesz Magyarország déli határának ellenőrzésében

2015.10.08
19:39
Megállapodás született a visegrádi országok között
Megállapodás született a visegrádi országok között. Ezentúl Csehország, Szlovákia és Lengyelország is részt vesz Magyarország déli részén az Európai Unió és a schengeni övezet külső határának ellenőrzésében - közölte Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a migrációs válság súlyos probléma, ezért komoly globális megoldást igényel. A miniszter sérelmezte, hogy az európai vezetők többsége semmit sem tesz a külső határok védelme érdekében. A tárcavezető szerint az Európai Unió viseli a globális probléma legnagyobb terheit. Hozzáfűzte, az Iszlám Állam elleni küzdelem egyelőre sikertelen, hiszen a terrorszervezet terjeszkedik. Észak-Afrika stabilizálásában sincs előrelépés, hiszen nőtt azok száma, akik potenciálisan útra kelhetnek. Szijjártó kiemelte, a Nyugat-Balkán államai nem képesek feltartóztatni az emberáradatot. Hangsúlyozta, ez nem bírálat, hanem ténymegállapítás. Nem is várható el tőlük, ha az unió sem segíti őket ebben.

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.