Ugrás a tartalomra

Egy „kisebb város” lépte át illegálisan a határt péntektől vasárnap éjfélig

2015.10.12
08:55
„Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a magyar hatóságok - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján
„Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a magyar hatóságok - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján. A tájékoztatás szerint közokirat-hamisítás miatt hat emberrel szemben indult büntetőeljárás. A magyar kormány álláspontja, hogy Közel-Kelet mellett Észak-Afrikában is támogatni kell azokat az államokat, amelyek szerepet vállalnak a migrációs válság kezelésében - hangsúlyozta Magyar Levente. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára leszögezte, az észak-afrikai országok a migrációs helyzet kezelésében kulcsszerepet játszanak Európa szempontjából, ezért segíteni kell munkájukat. Az államtitkár hozzáfűzte, ha az Európai Unió kialakítana egy cselekvőképes, katonai dimenzióban értelmezhető fellépést, akkor csökkenne a migránsáradat. (MTI)

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.