Ugrás a tartalomra

Nyitva tarthatnak az üzletek Magyarországon a négy adventi vasárnapon

2015.11.22
01:48
Nyitva tarthatnak az üzletek Magyarországon a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án
Nyitva tarthatnak az üzletek Magyarországon a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án. A magyar parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet dolgoztatni a kereskedelemben. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek. A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként. Magyarország Nemzetgazdasági Minisztériumának képviselői elmondták, munkaszüneti nap január 1-je, március 15-e, húsvét hétfő, május 1-je, pünkösd hétfő, augusztus 20-a, október 23-a, november 1-je, illetve december 25-e és 26-a. (MTI)

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.