Ugrás a tartalomra

Vasárnap háromezer migráns lépte át a szerb-horvát határt

2016.01.04
12:45
A rossz időjárás és a havazás sem állítja meg a migránsokat a nyugat-balkáni útvonalon, vasárnap csaknem háromezren lépték át a szerb-horvát határt - közölte a horvát belügyminisztérium
A rossz időjárás és a havazás sem állítja meg a migránsokat a nyugat-balkáni útvonalon, vasárnap csaknem háromezren lépték át a szerb-horvát határt - közölte a horvát belügyminisztérium. A tárca adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 566 072 embert vettek nyilvántartásba, szilveszter óta pedig valamivel több mint 10 ezret. Január elsejétől új szabály lépett érvénybe a migránsok szállítására vonatkozóan a balkáni útvonalon. A horvát hatóságok kérésére a szerb rendőröknek a Közel-Keletről érkező bevándorlókról listát kell készíteniük, amelyen szerepel a migránsok pontos neve és származási országa. A nyilvántartást a horvát rendőrök a szlovéniai Dobován átadják szlovén kollégáiknak. (MTI)

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.