Ugrás a tartalomra

Betörtek az adorjáni postára, de nem vittek el semmit

2013.06.29
09:39
Még keresik a betörőket, aki csütörtökről péntekre virradóra, hajnali 4 óra tájban betörtek az adorjáni postahivatalba
Még keresik a betörőket, aki csütörtökről péntekre virradóra, hajnali 4 óra tájban betörtek az adorjáni postahivatalba. A két, feszítővassal felszerelkezett illető motorkerékpáron érkezett a posta elé. Egy szomszédban lakó szemtanú szerint a betörők leverték a vasrácsról a lakatot, kifeszítették a külső, majd a belső ajtót is, de a több mázsás páncélszekrényt csak elmozdítani tudták, kinyitni vagy elvinni már nem. Pénz nélkül távoztak, noha a páncélszekrényben ott volt az előző napi nyugdíjkifizetésből fennmaradt mintegy 100 ezer dinár. Ma délelőtt Borsos Csaba, Adorján Helyi közösség elnöke arról tájékoztatott bennünket, hogy még tart a nyomozás, amelynek során átnézik a falu több pontján felállított térfigyelő kamerák felvételeit is. 2013. június 28., péntek, 13:39 Betörtek ma hajnalban az adorjáni postahivatalba. A szemben lakó asszony hajnali 4 óra tájékán ébredt fel a motorzúgásra, majd a hivatal ajtaját védő vasrács csörömpölésére.  A szemtanú elmondása szerint a két fekete ruhás illető egy motoron érkezett. Megálltak a posta előtt, kifeszítették a bejárati ajtót, bementek, majd kis idő múlva dolgavégezetlenül távoztak is. „Először én csak a motort láttam, az Alvégből jöttek, ketten ültek rajta, ilyen fekete ruhások, bukósisakkal. Azt nem tudtam, hogy azok álltak meg, csak egyszer hallottam, hogy zörögnek. Észrevettem, hogy közel van a zörgés, a postának az ajtaja, a vasrács zörög. Akkor húztam föl a másik rolót, azon látok oda, de akkor már elrendezték a dolgukat” – meséli Marika néni. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=50VqKgt92sg Postarablás végül nem történt, csak betörés, mert a hívatlan látogatók semmit sem vittek el – nyilatkozta Borsos Csaba, Adorján Helyi Közösség elnöke. „Legalább öt személy szükséges ahhoz, hogy a páncélszekrényt ki lehessen onnan hozni. Egy 4-5 centivel arrébb lökték a páncélszekrényt, és utána elmenekültek a tettesek. A faluban van többfelé térfigyelő kamera, úgyhogy bízunk benne, hogy hamarosan kézre kerülnek a tettesek.” A betörők nyilván a pénzre utaztak, hiszen semmilyen műszaki cikket nem vittek el a posta helyiségéből. Pénzt sem sikerült nekik, hiszen tegnap volt a nyugdíjosztás, a maradékot pedig jól zárt páncélszekrényben tartják.  

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.