Ugrás a tartalomra

Megalakul a Đinđić-üggyel foglalkozó bizottság

2014.02.23
19:20
Hamarosan megalakul a Zoran Đinđić egykori miniszterelnök elleni gyilkos merénylet megrendelőinek és pénzelőinek felkutatásával foglalkozó bizottság, amelynek hét tagja lesz – írja a Blic
Hamarosan megalakul a Zoran Đinđić egykori miniszterelnök elleni gyilkos merénylet megrendelőinek és pénzelőinek felkutatásával foglalkozó bizottság, amelynek hét tagja lesz – írja a Blic. A napilap értesülése szerint a bizottság tagja lesz Marko Kljajević, aki a Đinđić elleni merénylet ügyében bíráskodott, Rajko Danilović, a Đinđić család ügyvédje, Olgica Batić, a Kereszténydemokrata Párt képviselője és Ante Bošković ügyvéd. Továbbá a Biztonsági-Tájékoztatási Ügynökség, a szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyészség, az igazságügyi minisztérium és a belügyminisztérium képviselői is helyet kapnak majd a bizottságban.

További vizsgálat következik a Đinđić-ügyben, de nem egyértelmű, hogy tényleg van-e új dokumentáció

2014. február 18., kedd

A szerb kormány kivizsgálja a Zoran Đinđić meggyilkolásával kapcsolatos új elemeket. A néhai miniszterelnök elleni merénylet kapcsán a napokban Jelko Kacin, az EU szerbiai jelentéstevője utalt további okiratok létezésére. Erre reagálva Aleksandar Vučić miniszterelnök-helyettes leszögezte: „az a dolgunk, hogy bárki kijelentésétől függetlenül végezzük a munkánkat, és ha felmerülnek bármilyen új mozzanatok vagy indítékok, akkor a végére járunk a dolognak”. A Đinđić-kormány alelnöke, Žarko Korać előtt nem ismeretes, hogy van új, az ügyet érintő dokumentáció. Elmondta: érdeklődtek a Szerbiában aktív külföldi hírszerző szolgálatoknál, a nagykövetségeken, de nem voltak ilyen jellegű adataik. Az Európai Parlament képviselői egyébként azt kérik, hogy a Đinđić-gyilkosság politikai hátterének megvilágítása feltétele legyen a 23. fejezet megnyitásának a csatlakozási tárgyalások során. (Vajdaság Ma, B92, SZER)

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.